Raamat: Röövikul on kõht tühi / KINGILOOS on lõppenud

röövikul on kõht tühi

Seekordse raamatututvustusega on koos ka kingiloos!* Ja ühtlasi jätkame pisiseeriat putukate teemal.

Röövikul on kõht tühi

Autor: Eric Carle

Kirjastus: Draakon ja kuu, 2015

röövikul on kõht tühi 2

Maailmakuulus raamat, mis ilmus lõpuks ka eestikeelsena. Esialgu ma ei saanud tema fenomenist aru, raamat nagu raamat ikka. Aga nüüd kui oleme seda kodus mõnda aega lugenud (tõrjus välja Jip ja Jannekese unejutu!) ja näen kuivõrd see Tirtsu köidab, siis juba hakkan mõistma. See on päris sage nähtus, et ma satun peale, kus ta “loeb” oma mänguasjadele seda raamatut. Loeb – see tähendab, et jutustab ümber. Mõnikord on käes õige raamat, mõnikord täiesti suvaline (näiteks tagurpidi). Isegi see lause on jutus sees, et röövik on 2 nädalat oma kookonis 🙂 Minu silimis juba ülim detailsus pea nelja-aastase kohta. Samuti on igapäevased sellised mängud, kus ta poeb millegi sisse (kookon) ja tuleb siis “liblikana” välja.

Raamatul on ka interaktiivne osa – pea igal leheküljel on auk või augud, kust röövik on end läbi närinud. Ma usun, et ka need augud mängivad rolli selles, et see raamat meil nii popp on – on ju mõnus oma sõrmi läbi raamatu toppida 🙂

röövikul on kõht tühi 4

Meil lasteaias soovitati, et loeksime lapsele tuntud  muinasjutte (nt hunt ja seitse kitsetalle). Et oleks lihtne lugu, mis jääb lapsele meelde ja mida oskab ümber jutustada. Rööviku raamat täidab seda ülesannet ideaalselt! Ja lisaks omab loodusõppelist aspekti, sest käsitleb liblika elutsüklit. Samuti käsitleb raamat nii nädalapäevi kui neile vastavaid hulkasid (esmaspäeval üks õun, teisipäeval kaks pirni jne).

röövikul on kõht tühi 3

Kuna raamat on läänemaailmas ülipopp, siis võib veebist leida väga palju ideid, kuidas raamatut õppetöös kasutada – alates kunstitöödest, lõpetades matemaatikaülesannetega. Midagi ma koondasin ka Pinteresti tahvlile.

Kingiloos

Kirjastus Draakon ja Kuu kingib ühele Mutukamoosi lugejale ka selle raamatu! Loosis osalemiseks palun kirjuta kommentaaridesse (kas siin blogis või Mutukamoosi FB lehel vastava pildi all), millist antud kirjastuse raamatut Sa mulle soovitad? Ma ju olen alati uute raamatute otsingul 🙂 Kui Sa ei ole ühegi nende raamatuga tuttav, kuid soovid ikka loosis osaleda, siis lihtsalt fantaseeri – milline võiks olla huvitav? 🙂 Nende valikuga saab tutvuda siin (ausalt, ma juba vesistan seda nimekirja vaadates).

Palun täida kommentaari lahtris e-posti aadress – seda näen ainult mina, kuid see aitab mul hiljem võitjaga ühendust võtta.  Anonüümsed kommentaarid osalevad küll loosis, kuid siis peate ise valvsad olema kui võitja välja kuulutan 🙂 

Tähtaeg. Kuna siin tulevad jaanid vahele ja tean, et mõned püsilugejad loevad blogi harva, siis panen neile mõeldes suhteliselt pika tähtaja – kuu lõpp, ehk 30. juuni. Aga kelle pea ei ole prügikast, neile soovitan siiski kohe oma loosimine kirja panna 😉

* Sain kirjastuselt Draakon ja kuu kingiks kaks eksemplari mainitud raamatut (üks lugejatele ja üks meile tutvumiseks). See siiski ei mõjutanud minu arvamust raamatu kohta, sest see raamat oli mu soovinimekirjas nagunii 🙂 

Head loosiõnne!

Eveli

Loe ka teisi raamatuarvustusi kategoorias Raamatud.

Kui sa soovid aegsasti teada saada järgmistest postitustest, siis hakka Mutukamoosi Facebooki lehe fänniks või kliki paremal ääreribal “Jälgi” ja saad teated oma postkasti. 

0 thoughts on “Raamat: Röövikul on kõht tühi / KINGILOOS on lõppenud

  1. Kristi says:

    Ei ole küll veel nende raamatuteni jõudnud, aga nimekirja vaadates tundus, et meie kodusele printsessile võiks huvitav olla “Unustatud ja tundmatud printsessid”.

  2. Oksana Laanemets says:

    Soovitan Draakon ja kuu kirjastuse raamatuid Pahupidikool. Minu 10 aastane koolilaps luges suure huviga nad kõik läbi 🙂

  3. aleuti says:

    Oo, Eric Carl on üks mu lemmikuid ja näljane röövik on geniaalsus kuubis! Täiesti möödaminnes ja mänguliselt sisaldab see nii palju informatsiooni: liblika eluring, nädalapäevad, loendamine, tervislik toitumine 😀
    Aga selle lasteaia muinasjutu-soovituse peale ma soovitaks Hiigelsuurt naerist. Ja Aisopose valme. Mulle isiklikult küll ei meeldi selle konkreetse raamatu illustratsioonid, liiga staatilised aga see on ju kõigest minu maitse 🙂 Montessoris on Aisopose valmid popid: head lühikesed, moraaliga ja neid on mõnus koos lapsega läbi mängida (enamasti 2 tegelast).
    Julia Donaldsoni ja Axel Scheffleri raamatud on ka kindla peale minek. Minu lemmik on Grühvel, mu neljane ei nõustu, kardan, et multikas hirmutas ta ära. Aga Lohe Zog meeldib talle küll väga. Seal on üks tegelane printsess, kes ei taha olla printsess vaid arst-suurepärane eeskuju! (Ühelt teiselt kirjastuselt on väljas ka Nõialuud) Igatahes sisaldavad Donaldsoni/Scheffleri raamatud kõike, mida vaja – kordusi, riime ja rohkelt illustratsioone. Ja ma vaatan, et Draakonil ja Kuul on kohe ilmumas veel üks samalt duolt.
    Kahekümne elevandiga restoran meeldib meile ka. See on selline Muumitrolli-tüüpi raamat, mitte mahult vaid, et sobib pea igale vanusele, neljane juba nautis ja ka teismeline kuulas hea meelega. Ja mulle, vanainimesele, annab ka mõtlemisainet. Seal on peategelasteks muhe vanapaar. Ja Quentin Blake’i illustratsioonid!

  4. Karina says:

    Raamatute kohta ütlen, et “Helde puu” on väga mõnus ja mitmekihiline. Minule meeldis. Suuremad lapsed on läbi lugenud kõik “Pahupidi kooli” raamatud, samuti väga meeldis! Mina lugesin ja ei saand mõhkugi aru 🙂 Kõige vanem laps neelas kuuesena õhinal “Desperaux” (oli selline varane lugeja tüüp:)). Õpetaja ütles, et ta on nagu Matilda ja tõi talle lugeda “Matilda”, mis oli ka tore raamat! Arvan, et oma kolmesega uuriksin hea läbi meelega “Hiigelsuur naeris”.

    • K. says:

      Tere!
      Punane õun (F.Oral). Soovitus tuleb sisututvustuse põhjal. Tekkis kohe kujutelm kuidas jõuluootusajal seda mõnus lugeda oleks (vabandan, et jaaniajal jõule mainin 🙂 aga see osa aastast on kohe selline mõnus aeg …

  5. Käthrin says:

    Isiklikult olen lugenud/vaadanud nende pakutavast ainult raamatut “Helde puu”. Seda kunagi teismelisena. Oli mõjus ja sügav.

  6. Mirtti says:

    Alles lugemaõppinud lapsele on hea soovitus “Väike ja tugev”. Ulf Stargi teised raamatud on ka väga vahvad. Kahe ja kolmeaastasele tütrele aga loeksin “Hiigelsuurt naerist”.

  7. Marika Kundla says:

    Mulle tundub sellest valikust “Amelia soovib koera” väga hea. Ilmselt on igas peres see teema kunagi päevakorral 🙂

  8. Helen says:

    Mina soovitaksin head klassikalist lastejuttu “Hiigelsuur naeris”. Silma jäi küll meeletult igasugu raamatuid, kui tirts suuremaks kasvab,siis kindlasti ostan mõne neist, mis silma jäid. 🙂

  9. Kätlin says:

    Olen kuulnud, et pahupidikooli sari pidi päris lahe olema. See küll juba natuke suurematele aga siiski lahe lugemine..

  10. triin lillsaar says:

    Peab ka oma lapsele tutvustama seda raamatut ☺ Puhtalt raamatu tutvustustest lähtuvalt soovitaksjn raamatut “Helde puu”. Õpetab lastele andmist ja vastuvõtmist

  11. Liisa says:

    Kuigi laps veel pisike, olen siiski aegsasti tutvust teinud Draakon ja kuu pakutavate raamatutega ning lisaks uurinud nende autorite teiste raamatute kohta. Röövikul on kõht tühi on meil kindel soov igatahes 🙂 Samalt kirjastuselt sai ostetud Helde puu, mida julgen kindlasti soovitada – väga armas raamat nii sisu kui illustratsioonide poolest 🙂

  12. agnes says:

    Vaatasin ja vesistasin samuti selle nimekirja üle. Kõik tunduvad huvitavad aga kuna ise midagi lugenud pole,siis ei oska soovitada. Minu kahesele meeldivad raamatud ( nagu ema nõnda poeg 😀 ) ja usun et sellest rööviku raamatust saaks suur hitt. 🙂

  13. sirliiz says:

    Meil on kodus olemas Amelia soovib koera ja see meeldib mu tütrele väga. Poes olen sirvinud ja tahaks osta veel Punase õuna, selles on imearmsad pildid 🙂

  14. lambrine says:

    Kingiloosis osaleda ei taha, sest meil röövikuraamat kodus juba olemas, aga omapoolsed soovitused võin sellegipoolest anda. Amelia soovib koera. Helde puu. Punane õun.
    Ühtlasi loen huviga teiste soovitusi, sest Draakon ja Kuu on üks mu lemmikkirjastusi ja soovinimekiri on pikk. Head loosiõnne kõigile!

  15. Rena says:

    “Amelia soovib koera” oleks minu soovitus 🙂 Teemaväliselt küsiksin, et kus lasteaias Te laps käib, kas seal kasutatakse ka mõnda erimetoodikat või mille järgi tegite selle lasteaia valiku? 🙂 Kõike ilusat!

  16. Elisa says:

    Meil kodus olemas “Grühvel” ja julgen täitsa soovitada – 1-aastaselt uudistas põnn raamatut pisut, kuid just üleeile (1a8k) vaatasin, et toimus murrang – tõi ise riiulilt just selle raamatu ja hakkas suure elevusega lehti lappama – iga kord kui Grühvlit nägi, tegi OIOI, ja muul ajal oli mingi oma jutuvada seal. Esimest korda nägin, et otsis suuremalt pildilt pisidetaile (kus rebane peidus jne), seni on eelistanud raamatuid, kus ainult 1 ese või loom pildil vms lihtsat.. Endale meeldib aga raamatu muhe sisu 🙂 (Grühvel on inglise keeles Gruffalo ja UK laste seas nt väga suur hitt, raamatuid mitmeid ja vist mingi mänguasjadeseeria välja lastud jne – no nagu ikka hittidega :D).

  17. Nora says:

    Toesti palju haid raamatuid, aga Ulf Starki raamatud on vaga vaimukad, elulised, põnevad ka vanematele lastele ja vanematele. Noorematel tore pilte vaadata, sest illustratsioonid on vaga haaravad ja vahvad.

  18. Andra Muru says:

    Sattusin täiesti juhuslikult siia loosi lehele lihtsalt lugema selle raamatu kohta, millest pole midagi kuulnud aga piltide järgi tundus juba endalegi köitev. Mu laps ka suur raamatusòber, kuid antud raamatusarjast kuulen esimest korda. Sellegi poolest pean juba peas plaani, millist neist siis soetada esimestena.
    Hea meelega soovitaksin siiski kahte teist raamatut, mis minu meelest ka niii huvipakkkuvad ja meie lapse (1a11k) vaieldamatud lemmikud. Just et saab ka tulevikus neid vaadata ja rohkem rääkida talle, kui aru saama rohkem hakkab.
    Nendeks on – Kuula! Kuula! Phillis Gershator ja Alison Jay poolt – iga lehekûlg on nii läbimòeldult detailiderohke, et annab pikalt jutustamisainet. Lisaks on seal eraldi aastaaegade pildid, millel palju tegevusi, mille kohta rääkida taas pikalt. Mulle endalegi nii meeldib see raamat. Ilmselt oled sellest kuulnud.
    Teine raamat – Peitusemäng Esimesed sònad (hide and seek. First words) Dawn Sirett – esialgu nime kuuldes pigem tekitas vastureaktsiooni, et mis esimesed sònad, ammu juba räägib.. Aga sissevaadates tundus, et see küll saab hitiks meil. Igal lehel on eraldi piltide teema ( mänguasjad, loomad, talu, muusikariistad, köök jne) kus siis lehe servas on eraldi pildid, mida peab siis suurelt fotolt üles leidma, kus need seal pildil asuvad. Kuhugi taha peidetud, tegevuses, natuke teise nurga all jne. Ka samamoodi pikk kasutusiga ja lapsel nii suur huvi aina otsida. Lehti ka nii palju, et pole veel osadele jòudnudki, tal oma teemad, mis huvi pakuvad hetkel.
    Olen pikalt tahtnud kellelegi neid soovitada, aga pole olnud kohta. Nüüd siis sain ära öelda 😀 ise ka alati panen raamatusoovitustele silma peale ja kiirustan ostma. Ehk oli kellelegi abiks 🙂
    See raamat tundub samamoodi selline, mis saaks meil hitiks 🙂
    Vaatasin nüüd draakoni ja kuu kirjastuse raamatudi ja usun, et Helde puu on see, mille ma järgmisel raamatuteostul üheks valin. Amelia tahab koera tuleb ilmselt aasta- kahe pärast, olen sellest ka soovitust lugenud. Ja Väike ja tugev vòiks meie lapsele huvi pakkuda. Ei saa vist seekord netist tellida, peab minema kohapeale uurima 🙂

  19. herz says:

    Oii! Ma ei oska küll ühtegi soovitust anda ise, aga samamoodi alati loen sinu ja muid ettejuhtuvaid raamatusoovitusi.
    Üks päev suundusin raamatupoodi sõbranna lapsele sünnipäevakinki ostma. Mõtlesin, et lihtne ju! Oi, kuidas ma eksisin. Raamatupoodides on nii palju nii ägedaid raamatuid jja need kõik üksnes lastele! Ma tahaks endale suurt lugemistuba ja palju-palju lasteraamatuid 🙂 Seega selle raamatu loosis tahan ka osaleda 🙂

  20. Katre Voolaid says:

    Mul kahjuks ei ole ka veel ühtegi selle kirjastuse raamatut, kuid nende valikut vaadates hakkas mulle esmalt meeldima ” Väike lind”. Julgen aga soovitada üht teist raamatut “Timmi tegemised” . Ostsin selle Tikri Päevaraamatu soovituse peale ja tõepoolest sai see ka minu 2,8-aastase poja lemmikuks, tõugates troonilt seal pikalt valitsenud “Laura lood”.

  21. Kristiina says:

    Meil ei ole veel selle kirjastuse raamatuid aga ilmselt nüüd saab olema, sest palju häid juba leidsin. Eriti armas tundus sisututvustuse järgi “Helde puu” (http://www.draakonkuu.com/raamat/helde-puu/). Tundub nii südamlik ja lapsele hea ette lugeda. Ja see Rööviku raamat tundub ka eriti vahva, kujutan juba ette meie laste vaimustust, neile igasugune putukateema on praegu hitt. 🙂

  22. Kaie says:

    “Helde puu” on üks väga armas raamat 🙂 Ja see rööviku-raamat sobiks vist mu putukatearmastajatele ideaalselt, tekkis kohe huvi selle vastu 🙂

  23. Kaire says:

    “Helde puu” on sisukirjelduse ja loetud katkete järgi ilmselt raamat, millel väga pikk kasutusiga. Hea aegajalt välja võtta vanusest olenemata. Päris kaane järgi ei oska teistest ühtegi soovitada, aga sirvima kutsuvad neist küll mitmed.

  24. Evelin says:

    Antud kirjastuse raamatutest olen ainsana lugenud “Helde puu” – tõesti äärmiselt armas raamat ja soovitan julgelt ka teistelegi.

  25. Greete says:

    Oh kui kaua ma olen raamatusoovitusi oodanud! Aegajalt käin ja loen vanu soovitusi, no nii igaks juhuks, et kui raamatupoodi satun või netis soodustused tulema peaks 🙂 Draakonist & Kuust kuulen esmakordselt. Rööviku raamatu tutvustus on vahva ja tahaksin sellega kindlasti oma lapsega koos lähemalt tutvust teha. Aga kirjastuse kodulehele kiiresti pilku heites jäid silma “Helde puu” ja “Amelia soovib koera” Esimese tutvustus tekitas küll veidike kõhedust, samas uudishimu, et tahaks edasi lugeda. Teine tundub selline vahva lugu ja viimasel ajal on meil palju juttu olnud selles, et kõik lapsed tahavad endale mingi aeg lemmiklooma.

  26. Ingrid says:

    Mul on 2 tüdrukut, 9a ja 2a ja mulle jäi silma hiireke Desperaux, tegelaskujud tundusid väga huvitavad. Aga tõesti, tegelikult panid kõik need raamatud suu vett jooksma ja kahetsema, et kõik need ikka koju ära ei mahu. Õnneks meil raamatukogu maja ees ning tean juba, mida järgmisena sealt otsima lähen 😉

  27. Anonüümne says:

    Mind köitis “Väike lind” oma lihtsa kaanekujundusega. Kuna meie peres on linnud väga aktuaalsed, siis võiks linnu tegelaskuju lisaboonuseks olla. Lisaks kutsub ka sisukirjeldus raamatut lugema.

  28. kaiahobid says:

    Sattusin väga vahvasse blogisse, sest see teema on mulle väga südamelähedane. Mul on nii hea meel, et siia sattusin ja rõõm on näha, et lisaks teistele põnevatele teemadele tutvustatakse ka väärt kirjandust. Jõudu blogijale 😉

  29. L. says:

    Loen siin kommentaare ja mõtlen, et jube tuttavad pealkirjad tunduvad, no ja muidugi: “Helde puu” ja “Hiigelsuur naeris” on vanad head tuttavad. Neid loeks isegi uuesti ja soovitaks teistele ka 🙂

  30. Gea says:

    Tere!
    Olen ka lõpuks peaaegu kogu blogi läbi lugenud ja eriti hoolega raamatusoovitusi/arvustus ja tegevusi lastega. Mul endal kodus 2 possi: 1a ja teine 3 a.
    Raamtutest, siis minu rahakotis toimus küll mõrv, no nii palju ägedaid raamatuid. Osa pole veel läbilugenud lapsega, aga praegune lemmik on tal just see sama “Röövikul on kõht tühi”. Seda peame ikka umbes 10 korda päevas läbi lugema 😀
    Ja mull eendale ka väga meeldib see raamat, just see, et raamatus on mõnusalt laduselat ja lühidalt kirja pandud tekst. Samuti see, et raamat on nagu mitmeotstarbeline – saab õppida nädalapäevi, loendada numbreid, saab tundma liblika elutsüklit. Ja meie lisasime veel tekstile liigutused ka, kuidas röövikuke sööb ja pärast kookonist välja poeb ja lõpuks liblikana lendu läheb. Lihtsalt super raamat! 🙂

    • mutukamoos says:

      Gea, aitäh tagasiside eest! See on jah uskumatu, kuidas nii lihtne raamat niimoodi lapsi võlub 🙂 Ja ärme rahakoti mõrvast üldse räägi. Ma hoian end vägisi raamatupoest eemale 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga